Overlijden Henny Hendriks

Beste parochianen,
Op 10 maart overleed in de leeftijd van 89 jaar onze trouwe mede-parochiane Henny Hendriks. Haar levenskracht en levenslust waren in de afgelopen jaren sterk verminderd. Na een ongeval in januari j.l. verbleef Henny tot eind vorige week bij haar zoon en diens gezin in Hei-en Boeicop. Voor Henny was het duidelijk dat haar aardse levensweg voltooid was en zij verlangde er naar om uit dit leven naar het eeuwige leven bij God te gaan.
Teruggekeerd in haar Hilversumse woning heeft zij zich daar op voorbereid. Dinsdagmorgen heeft zij de zalving en de communie ontvangen, dinsdagmiddag is zij gestorven. Die ochtend heeft zij nog nadrukkelijk haar dank voor een rijk leven en voor de liefde van de mensen met wie zij had geleefd en haar vertrouwen op de erbarmende liefde van God uitgesproken. De afbeelding op de voorkant van de rouwkaart laat een beeldje zien dat bij haar in de woonkamer stond. De figuur van iemand die een ander omarmd was voor Henny het symbool van God die haar in liefde omarmt.
Wij bidden dat Henny nu geborgen mag zijn in Gods eeuwige armen. Haar kinderen Ingeborg, Christi, Ernst en Agnes en de hunnen wensen wij in hun verlies toe dat ook zij mogen ervaren dat God hen draagt.
Woensdag 18 maart zullen wij de eucharistieviering ter uitvaart van Henny in haar geliefde parochiekerk houden.
 
Hartelijke groet,
Wietse van der Velde, pastoor
Helaas is het om technische redenen nu niet mogelijk om de rouwkaart hier op te nemen. Hieronder de kaarttekst betreffende het condoleren en de uitvaart:

Mama is thuis in haar vertrouwde omgeving, Daltonstraat 228.
Zaterdag 14 maart is er van 13.00 tot 17.00 uur bij Mama thuis gelegenheid om afscheid van haar te nemen en ons te condoleren.

Correspondentieadres:
Van de Sande Bakhuyzenstraat 136
1223 EA Hilversum

De uitvaartdienst is op woensdag 18 maart om 13.00 uur in de Oud-Katholieke kerk van de H. Vitus, Melkpad 12 in Hilversum. Aansluitend volgen wij Mama naar crematorium Den en Rust, Frans Halslaan 27 in Bilthoven, alwaar wij om 15.30 uur in de aula afscheid van haar nemen.

Na afloop is er in de condoleanceruimte van het crematorium gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Voor hen die niet mee gaan naar het crematorium hadden wij ook graag gelegenheid gegeven tot condoleren na de kerkdienst, maar dat bleek helaas niet mogelijk.

Mama is ervan overtuigd dat zij de tocht heeft gemaakt naar het stralende licht van de Heer Jezus Christus. Het is haar wens dat onze kleding die lichtheid en blijheid weerspiegelen (liever geen zwart of andere donkere kleuren).

Als u van ver komt, kunt u voor de kerkdienst tussen 12.30 en 12.45 uur in De Akker (gebouw naast de kerk) een kopje koffie of thee krijgen.