Overlijden Els Bruggeman

Vier dagen na haar 93e verjaardag kwam er een einde aan het aardse leven van Els Bruggeman. De gezondheid en de levenswil van deze sterke vrouw, die heel wat obstakels in haar leven had overwonnen, waren de laatste jaren afgenomen. Els was tot op hoge leeftijd een actief lid van onze parochie. Zo was zij nog lang één van de groep parochianen die de zaterdagmiddagopenstelling dragen en nam zij graag deel aan de bijeenkomsten van het leerhuis.

Maar daaraan was enkele jaren geleden een einde gekomen. Twee keren had zij haar heup gebroken. Deze maand gebeurde dat voor de derde keer. Geopereerd kon er niet meer worden en zij keerde naar huis terug. Afgelopen zondagmorgen verslechterde haar situatie en kwamen haar dochter Liesbeth en haar kleindochters Bianca en Birgitte naar haar ziekbed. In hun aanwezigheid is zij vredig ingeslapen.

Als parochiegemeenschap willen wij samen met haar familie aanstaande maandagmiddag 23 november afscheid van haar nemen. Wij doen dat in een Dienst van Schriftlezing en Gebed die om 14.00 uur begint. Om 16.00 uur volgt de crematieplechtigheid in Den en Rust te Bilthoven. Tijdens de uitvaartdienst zullen we een tweetal liederen zingen, die veel voor Els hebben betekend: “Daar ruist langs de wolken een lief’lijke Naam,… Hij balsemt de wonden en heelt alle smart” en “U, zij de glorie, opgestane Heer,…alle menslijk lijden hebt Gij ondergaan om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan.” Vanuit dat geloof mogen wij haar vol vertrouwen aanbevelen in de liefde van God, die ons licht en ons leven, onze toekomst is.

Wietse van der Velde

 

Els, geanimeerd vertellend over haar leven en reizen, tijdens de culturele avond in 2009.