Overlijden Miep van der Heijden

In de vroege ochtend van 25 november overleed Miep van der Heijden. Na een ziekenhuisopname afgelopen zomer was zij toch weer teruggekeerd naar haar appartement aan de Oranjelaan. Eind vorige week brak zij haar heup, maar de artsen kwamen tot de beslissing dat zij haar niet meer konden opereren. Terug in haar huis verslechterde haar situatie zodanig dat ze afgelopen dinsdagmorgen de zalving van de zieken ontving. In de daarop volgende nacht overleed zij.
Miep was in 1931 in Loosdrecht geboren in een oude Hilversumse Erfgooiersfamilie. Terwijl zij met veel plezier werkzaam was op een notariskantoor in Amersfoort, had zij tot aan het overlijden van haar moeder in 1981 ook de zorg voor haar ouders op zich genomen.
De veranderingen/vernieuwingen in de kerk konden niet op haar enthousiasme rekenen. Dit was mee de reden dat zij in latere jaren nog sporadisch de kerk aan het Melkpad bezocht. Persoonlijke contacten hield zij vaak af, gelukkig waren er steeds weer mensen die dat van hun kant toch weer probeerden en die haar trouw bleven. Ook kon en wilde zij de band met de kerk aan het Melkpad toch niet loslaten. Haar band met kerk en geloof werden gesymboliseerd door de prominente plaats die Van der Schuurbijbel uit haar familie in haar appartement innam. Het was dan ook haar wens  dat zij vanuit die kerk zou worden begraven en dat boven haar rouwkaart de bekende woorden uit psalm 23 zouden staan: De Heer is mijn Herder.

Als parochiegemeenschap willen wij samen met leden van haar familie en met de mensen om haar heen aanstaande maandagmiddag 30 november afscheid van haar nemen. Wij doen dat in een Dienst van Schriftlezing en Gebed die om 12.30 uur begint. Na de dienst is er in De Akker gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Daarna zal de begrafenis in besloten kring plaatsvinden in haar familiegraf op de Noorderbegraafplaats.
Bij de ziekenzalving heb ik Miep gezegend met de woorden dat de Heer haar uitgaan en haar ingaan zal  bewaren van nu aan tot in eeuwigheid. Aan die belofte van God mogen wij Miep vertrouwen.

Wietse van der Velde