Tijdelijk onderkomen voor Jan Rinkel

Terwijl aan het Melkpad afgelopen zondag na de viering koffie werd gedronken in de Akker, verliep de ochtend voor dhr Jan Rinkel heel anders. Er ontstond brand in zijn woning in de Hilversumse Meent en Jan stond (letterlijk) op straat. Gelukkig was op het moment van de brand Jans neef bij hem op bezoek, hij was dus niet alleen. Er is veel rookschade, ook is er wat asbest vrijgekomen.
U begrijpt, Jan heeft een ander onderkomen moeten vinden. Gelukkig kan hij een paar weken terecht in Johanneshove, Eemnesserweg 42 in Laren (app. 116). Tijdelijk telefoonnummer 035-5394242.
Vanmiddag ben ik (Laurette) op de bonnefooi naar Laren gefietst, op zoek naar zijn tijdelijk appartement en samen dronken we thee in zijn tijdelijk interieur. Jan maakt het gelukkig goed, na deze toch heftige gebeurtenis. Hij laat alles laconiek over zich heen komen, ervaart vriendelijkheid van medebewoners en het personeel in dit huis.
En hij constateert dat hiermee een lastige beslissing (in het door hemzelf ontworpen huis blijven wonen of verhuizen), voor hem genomen is. Eigenlijk is dat wel fijn, al is het verdrietig dat zoveel spullen verloren zijn gegaan.
De neef en nicht van Janen Annemarie de Vries (samen met haar man) zijn van alles aan het regelen.

18 02 2017