Nieuws uit de parochie

Jutta Eilander gaat zondag 3 september 2017 voor in de dienst.

 

A.s. zondag 3 september zal onze oud-parochiane Jutta Eilander voor de eerste maal voorgaan in de viering van de Eucharistie in haar oude thuisparochie Hilversum. Afgelopen 21 januari werd Jutta door aartsbisschop Joris tot priester gewijd. Het is een oude traditie dat de eerste keer dat een nieuw gewijde priester voorgaat in de Eucharistie (de zgn. eerste mis) dit gebeurt in de parochie waar de nieuwe priester is opgegroeid. In het geval van Jutta is dat niet gebeurd omdat zij al een jaar als pastor werkzaam was in de parochie Utrecht, waar zij na haar wijding ook assisterend pastoor is geworden. Voor de parochianen van Utrecht was het een vanzelfsprekende zaak dat hun pasto(o)r haar eerst mis bij hen zou doen.      

 Door de ingewikkeldheid van het maken van de dienstenroosters die drie keer per jaar door het Bisschoppelijk Bureau worden gemaakt, duurde het tot de eerste zondag van september voordat Jutta haar “eerste mis” kan doen in haar oude parochie waar ze is gedoopt, haar eerste communie heeft gedaan en werd gevormd en waar haar huwelijk werd ingezegend en haar eerste kind werd gedoopt. Deze gewone Eucharistieviering zal hierdoor toch een wat bijzonder randje hebben.

 

Nog vrijwilligers gezocht voor Open Monumentendag 9 september

Afgelopen zondag is er een oproep gedaan aan de parochianen om in te tekenen op een lijst voor gastvrouw/-heer tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement bezoeken veel mensen ook onze kerk. Open Monumentendag is een unieke mogelijkheid om mensen niet alleen kennis te laten maken met ons prachtige kerkgebouw, maar vaak ook met het voor velen onbekende fenomeen “Oud-Katholieke Kerk”. Dat is een mogelijkheid die wij als parochie niet mogen en tot dusverre ook nooit hebben laten passeren.

Anders dan op de andere zaterdag is de kerk nu niet alleen ’s middags maar ook ’s morgens open. Het is niet doenlijk voor de twee mensen die zich tot dusverre voor die middag hebben opgegeven, om de gehele dag van 10.30 tot 16.30 uur zowel de gasten te ontvangen als vragen te beantwoorden èn een oogje in het zeil te houden.

Vandaar een dringende oproep aan u om bij Maghalie) zich als vrijwilliger op te geven voor deze dag. U kunt mailen naar secretaris.vitus@upcmail.nl. Opdat niemand de hele dag aanwezig hoeft te zijn kunt u zich opgeven voor een dagdeel, te weten van 10.00 tot 12.00 uur, van 12.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 

Hartelijke groet,  Wietse van der Velde, pastoor