Parochiemail oktober 2017

Geachte parochianen,

 

Aan het begin van de maand oktober informeren we met deze nieuwsbrief u weer graag over een aantal belangrijke zaken die spelen in de parochie.

 

De Akker.

We hebben goed nieuws over het beheer en gebruik van de Akker. Rachel Kinneging zal het komende half jaar het beheer van de Akker op zich nemen. Dit doet ze samen met Priscilla Boumeester in ruil voor het af en toe gebruiken van de keuken van De Akker. Rachel en Priscilla zijn namelijk aan het onderzoeken of ze een bedrijf kunnen oprichten dat picknick boxen aanbiedt en willen de keuken gebruiken om recepten uit te proberen en te verbeteren. De resultaten van hun ‘probeersels’ willen ze daarnaast graag ‘testen’ op de parochianen die gebruik maken van de Akker.

Rachel wordt bij het beheer geholpen door Annemarie en Herman Giskes. Zij zullen zich onder andere gaan richten op;

– het maken en beheren van een agenda voor de activiteiten van de parochie;

– het sleutelbeheer;

– het maken van afspraken met groepen over het gebruik van de Akker;

– de ‘kleine’ schoonmaak.

 

We zijn heel blij met de aangeboden hulp en inzet van de betreffende mensen. Het kerkbestuur blijft uiteraard betrokken en eindverantwoordelijk en heeft veel vertrouwen dat we op deze manier de activiteiten van en voor de parochie de komende tijd kunnen garanderen. Hiermee creëren we ook ruimte voor andere initiatieven uit de parochie en voor eventuele nieuwe ontwikkelingen in de toekomst. We blijven natuurlijk ook nog op zoek naar andere opties voor de invulling van de Akker en zullen Rachel, Priscilla, Herman en Annemarie uiteraard nauw betrekken bij eventuele veranderingen. Vooralsnog doen we geen commerciële activiteiten! Rachel zal binnenkort met meer informatie komen over hoe zij te bereiken is en waar meer informatie zal komen.

Afscheid organist Bob van der Linde

Tot onze spijt, heeft onze organist en koorleider Bob van der Linde zijn ontslag ingediend. De laatste keer dat hij bij ons zal spelen is op zondag 26 november. Die zondag vieren wij het hoogfeest van kerkwijding en dan zullen ook een viertal kinderen voor de eerste maal deelnemen aan de heilige communie. Na afloop van die viering kunt u in de Akker van Bob afscheid nemen.

Ondertussen is de zoektocht naar een nieuwe organist begonnen. De sollicitatiecommissie is in gespannen afwachting van reacties. Gelukkig beschikt onze parochie over nog drie organisten. Gerard de Ridder heeft aangegeven dat hij bij de voorbereiding van de traditionele Service of Nine Lessons and Carols betrokken wil zijn.

 

Afscheid pastoor Helen

Per 1 oktober moesten wij als parochie ook al  afscheid nemen van Helen Gaasbeek. Zij gaat zich voorlopig vooral richten op haar parochie Leiden en zich oriënteren op een mogelijke promotie. Dit alles was niet goed meer te combineren met het werk in Hilversum. We zijn dankbaar voor haar inzet de afgelopen jaren in Hilversum, waarbij ze zich met name richtte op jeugd en jongeren en op de jong volwassenen. We zullen haar missen en wensen haar Gods zegen op haar leven en werk.

Haar afscheid is, in tegenstelling tot eerdere informatie, een week vervroegd: aanstaande zondag 8 oktober gaat ze voor de laatste keer voor in de eucharistieviering. Na afloop kunt in de Akker van haar afscheid nemen.

 

Nieuw leven

Zoals ze zelf schreven zijn Bart en Stephanie Bikker, S. Hoogewerffstraat 64, 1223 HX Hilversum, dolblij, dankbaar en trots met hun dochter Lise Marjolein Willemijn, die op 21 september werd geboren. Wij hopen dat Lise in gezondheid, vrede en geluk mag opgroeien.

 

Komende vieringen

zondag 8 oktober; eucharistieviering en afscheid van pastoor Helen Gaasbeek

 

zondag 15 oktober; oogstdienst

In verband met het afscheid van Helen is de oogstdienst verplaatst naar deze zondag. De bezoekersgroep en de pastoor hebben weer nagedacht over de groet die vanuit deze dienst naar zieke en aan huis gebonden parochianen zal worden gebracht. Mocht u nog iemand weten die een attentie kan gebruiken laat dat dan weten aan pastoor Wietse.

 

Zondag 22 oktober; eucharistieviering en afscheid van John Tabak

U hebt bericht ontvangen over de plannen die bestaan om het afscheid van John Tabak als beheerder van de Akker na de eucharistieviering op deze zondag te markeren en naar hem toe onze waardering voor zijn werk te uiten. De beste manier om dat laatste te doen is door op die dag persoonlijk naar het Melkpad te komen.

 

Zondag 29 oktober; Allerzielen/Allerheiligen

Zoals in onze parochie gebruikelijk vindt de gecombineerde viering van Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november) op de dichtstbijzijnde zondag plaats. In deze viering is er voor wie dat wil gelegenheid om haar of zijn overledenen te gedenken.

 

Donderdag 2 november; Allerzielen open kerk en gedachtenisbijeenkomst

Net als vorig jaar willen wij ook op de dag zelf aan Allerzielen, aan het gedenken van onze overledenen voor Gods Aangezicht vorm en inhoud geven. Een kleine commissie bestaande uit pastoor Wietse, Bob van der Linde, Anneke de Ridder en Laurette van Geenen is met de invulling daarvan bezig. ‘s Avonds om 19.00 uur zal er een dienst van lezingen, muziek, gedichten en liederen worden gehouden. In de laatste jaren gaf ons kerkkoor op de dichtstbijzijnde zondag een Allerzielenconcert, dit jaar zal het koor in de dienst op 2 november een aantal stukken zingen.

Van  de precieze invulling van deze dag wordt u op de hoogte gehouden.

U allen groetend,

Wietse van der Velde, pastoor

 

 

 

Wilt u reageren naar aanleiding van deze mail? Mail dan naar: pastoor@stvitus.nl