zondag 26 maart

Het is vandaag de 5e zondag van de veertigdagentijd (Passiezondag heette dat vroeger altijd). In de eucharistieviering (in een al veel minder volgesteigerde kerk) gaan pastoor Marieke Ridder (liturgie en kindergesprek) en pastor Annemieke Parmentier (preek over de opwekking van Lazarus uit het graf) gezamenlijk voor, het Koor en Jan Hallebeek verzorgen de begeleidende muziek, en Mariëtte Hoogers bidt de voorbeden, waarin speciaal gebeden wordt voor de zieke Rob van de Water (na een herseninfarct) en de deze week overleden Jacob Wijker (de broer van voormalig parochie-pastoor Leen Wijker). Aan het einde van de dienst komen de kinderen vertellen over de voortgang van hun eigen veertigdagenproject en krijgen de parochianen als week-challenge mee: om iets goeds te doen voor iemand anders, waardoor de situatie van die persoon (even of wat langer) verbetert!

PS1: Als jonge kerkganger en misdienaar vond ik het vroeger heel verwarrend dat op Palmzondag de Passie gelezen werd en niet op Passiezondag! (Daarom is de naam waarschijnlijk veranderd 🙂 )

PS2: Gezang 609 was vroeger gezang 171, en is nog steeds een héél mooi en melodieus lied!

Bovendien is er vanavond: “Onder De Steigers” om 19.30 uur in de kerk, met muziek door Nobuts en teksten door parochiane Laurette Grasmeijer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *