Palmzondag 2 april

De Palmzondag-eucharistieviering begint buiten in het Vitus-hofje met het zegenen, met wijwater besprenkelen en bewieroken van de palmtakken, vervolgens het uitreiken van de palmtakjes, en het in processie achter de Kinderkerkkinderen aan lopen naar de kerk, waar de steigers nu weg zijn en de verdiepte gang- en andere paden met hout zijn opgevuld, zodat de totale kerkvloer één groot vlak is, zonder enige obstakels. Daar vieren we het vervolg van deze dienst waarin de Utrechtse pastoor Louis Runhaar voorgaat, met kundige assistentie van misdienaars Lucas en Hugo Giskes; de passie wordt gelezen door Erik Molenaar, Annemarie Giskes-Parmentier, en de pastoor; het Koor en Gerard de Ridder ondersteunen de gezangen, en Loek Captijn bidt de voorbeden, waarin speciaal aandacht voor Jaap en Hennie Hendriks in jaarlijkse gedachtenis, verder voor een zieke parochiaan, en voor Hanny en David Mackenzie- de Jager in Argentinië, die onlangs het slachtoffer waren van een heftige nachtelijke overval in hun huis, en daardoor nog heel erg aangedaan zijn; maar ook zijn we blij met een geboren kleindochter van Erik Molenaar.

De kinderkerkkinderen (onder leiding van Yvonne, Selma, en nog 2 vaders) vertellen weer over de voortgang van hun project: het ging de laatste weken o.a. ook over de ontwikkelingsgang van de rups, via pop, naar vlinder, en die vlinders lieten ze vandaag zelf zien. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *