Dieren in de kerk

Dieren en mensen, overal op de wereld hebben ze met elkaar te maken. Samen met de planten, bomen en alles wat bij de schepping hoort. De schepping, dat is de hemel en de aarde bij elkaar, zoals God het bedoeld heeft.

De kinderen van Lering en Vermaak zijn daar een zaterdagmiddag lang mee bezig geweest.  Als het verhaal van God en de mensen in de bijbel al begint met alle dieren, dan zul je in de kerk vast ook wel iets van dieren terug vinden. Jazeker wel! Wat te denken van de grote spin bij de stal, afgelopen Kerst? Maar er zijn veel meer dieren in de kerk te ontdekken: bijvoorbeeld een ezel, duif, schaap, leeuw en ook nog vogels. De verhalen die bij die dieren horen, betekenen allemaal iets.

Bij een puzzelopdracht konden de kinderen laten zien, hoeveel zij wisten over dieren uit de bijbel. Ook hebben ze gepraat over hoe het zou zijn om een dier te wezen en welk dier ze dan het allerliefst zouden zijn.
In een schilderopdracht hebben ze zich helemaal uitgeleefd met het uitbeelden van (fantasie)dieren; wonderlijke scheppingen om van te genieten!