Verrassende Culturele avond


Ben van Wettum

De Culturele Avond van en voor parochianen vond plaats op vrijdag 20 november in een sfeervolle kerk. Voor een decor van geprojecteerde afbeeldingen, gemaakt door Hans Jans en Ingeborg Jans, lieten verschillende parochianen zien wat zij in huis hebben op het gebied van musiceren, zang, vertelkunst en beeldhouw- en schilderkunst.

Geen bonte avond, wél een avond vol prachtige kunstuitingen binnen een intieme sfeer.
Het volle programma ging van Franse chansons naar instrumentele muziek voor de saxofoon, en van aria’s van Schubert naar popmuziek van Paul Simon. Daar tussenin konden de bezoekers genieten van een mooi verteld verhaal, en presentaties over keramische beelden en schilderijen.
De avond werd georganiseerd door pastoor Leen Wijker en Bart Klijnsmit en is ontstaan uit een opmerking van Ben van Wettum. Ben wilde graag zijn zangkunst voor de parochie ten gehore brengen. Om hiervoor, en voor andere kunsten, een geschikt podium te creëren is de Culturele Avond in het leven geroepen. Overigens opende Ben de avond met het zingen van twee chansons. 

Na afloop werd in de pastorie onder het genot van een glas wijn of sap nagepraat en kwamen enthousiaste reacties los. Kortom, de eerste culturele avond was een groot succes!

Binnenkort meer foto’s van onze fotograaf Marc de Groot.

Frederike van de Water en Bart Klijnsmit

Els Bruggeman