Verwarring over handtasjes

Het was weer zover; de koppeltjesavond heeft weer plaatsgevonden! Op vrijdag 12 februari namen we het publiek mee naar het huis van de familie Venema alwaar de heer des huizes Rudolf Venema (Marijn Plomp) zich aardig in de nesten werkte.

Terwijl Liesbeth Venema (Maaike Giskes) denkt dat haar man een vermoeiende zakenbespreking heeft, zet Rudolf in werkelijkheid de bloemetjes buiten. De volgende ochtend komt een chauffeur een tasje brengen dat in de taxi is blijven liggen. De taxi waar Rudolf mee is thuisgekomen! Deze tas wordt maar al te graag aangenomen door de huishoudster Sjaan (Sanne Bikker). Een huishoud-ster die zich overal mee bemoeit tot grote ergernis van de familie.

Als Liesbeth Rudolf met het tasje confronteert, beseft Rudolf dat hij zich aardig in de nesten heeft gewerkt. Rudolf komt eerst met een ongeloofwaardige smoes over een zakenrelatie genaamd Meijerboer die de tas heeft laten liggen. Zijn beste vriend Peter de Jong (Herman Giskes) helpt hem uit de brand door de acteur Albert Vreeswijk (Jaap Zwart) te regelen die voor Meijerboer zal spelen. Als deze smoes mislukt, denkt Rudolf dat hij een oplossing heeft gevonden door te zeggen dat hij vader is van een buiten-echtelijke dochter. Anita (Lisa de Ridder), het meisje in kwestie, weet niet beter dan dat Rudolf vrijgezel is en samenwoont met zijn zuster. En daar tot haar grote verbazing ook nog eens haar nieuwe vriendje Maarten (Bart Bikker) tegenkomt, de zoon van Liesbeth en Rudolf. Nadat Liesbeth en Anita erachter zijn gekomen dat Rudolf hen allebei heeft bedrogen, besluiten ze om hem een lesje te leren. Hierbij speelt de moeder van Anita, Marijke van Kampen (Annemarie Giskes), een grote rol.

Dit was natuurlijk reden genoeg voor een gezellig avondje toneel, wat met de hulp van Gery en Thiemo Bikker nooit gelukt was. Vóór het slotwoord van de pastoor op vrijdag nam het handtasje van Betty Moleman ook nog een hoofdrol op zich door eigenaarloos onder Adriaan Plomps stoel te belanden. Dit zorgde voor nog meer hilariteit op deze geslaagde koppeltjesavond.

Zelfs na het opruimen bleven de handtasjes ons achtervolgen. De grimeuse Ank van der Veer had de hare ook nog eens laten liggen. We hopen volgend jaar weer net zo’n leuke en verwarrende avond te kunnen organiseren.
Namens de toneelgroep,
Herman Giskes

(Foto’s Marc de Groot)