We gaan op reis naar Pasen


De kinderen van de kinderkerk gaan zeven weken op reis naar Pasen. Ze volgen hierbij het verhaal van Mozes, die een lange tocht moet maken met zijn volk en – na een lange moeilijke reis- een nieuw leven tegemoet gaat.

Iedere week werkt de kinderkerk met een thema waarin het verhaal uit de bijbel wordt verteld, maar waarin ook een koppeling naar het leven nu is. Dit wordt met twee verschillende afbeeldingen duidelijk gemaakt. Deze afbeeldingen worden op een paneel geplakt die een deur moet voorstellen. Daarnaast wordt er met behulp van verschillende gekleurde doeken de moeilijke weg die Mozes moet gaan met zijn volk duidelijk gemaakt. Met Pasen gaan de deuren open en gaan zij en wij een nieuw leven tegemoet !
Op de eerste zondag krijgen de kinderen een rugzak, die gaandeweg de reis wordt gevuld.

In de kinderkerk wordt ook gebeden met de kinderen. Ditzelfde gebed zal ook in de voorbeden door de voorbidders worden opgenomen. Wanneer de kinderen weer terugkomen in de kerk, wordt de afbeelding van het verhaal op de deur geplakt en zingen we twee of drie coupletten van het projectlied.

Wij hopen dat u met veel plezier met ons meereist en meezingt.
De kinderkerkleiding.