Kinderpaasnacht

Op het kerkplein brandt een paasvuur: daar begint eigenlijk al de viering van de kinderpaasnacht. Met een klein vlammetje van dat vuur wordt die hele grote kaars, de paaskaars, aangestoken. En dan gaan we achter die kaars aan de kerk in waar het nog donker is. Als we allemaal een kaarslicht hebben, dan wordt dat donkere weggedreven.
Zo samen met elkaar, maken we dat het feest kan worden!

In de kinderpaasnacht zingen we paasliedjes en kunnen we kijken en luisteren naar een goed verhaal. Het gaat over twee vogels, twee zwaluwen die een nestje gaan bouwen. Wat die nou te maken hebben met het paasfeest, dat hoor je op zaterdag 3 april in de kerk.
De kinderpaasnacht, speciaal bedoeld voor kinderen zo tussen de zeven en twaalf jaar, begint om 19.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier.

Komen dus!

(Het verhaal dat verteld gaat worden, heet ‘Paasfeest voor de zwaluwen’ en is geschreven door Vickie Howie. De illustraties die bij het verhaal horen, zijn gemaakt door Paola Bertolinie Grudina.)