Bloemschikkingsgroet voor de pelgrim

De bloemschikgroep heeft met een bijzondere schikking in het kerkportaal hun goede wensen voor de pelgrimstocht van pastoor Leen Wijker vorm gegeven met bloemen en allerlei elementen:

Aan het begin staat een kaars om de weg te verlichten en als teken van de goddellijke aanwezigheid op deze tocht. En natuurlijk een staf als steun op de lange, zware weg (uw knots en uw staf geven mij nieuwe moed – Ps 23)
De weg is soms vlak en andere keren heuvel- of bergachtig, soms als de rots waar wij op mogen bouwen, andere keren over grazige weiden (Ps 23) of door dorre vlakten (zand = beproeving).
Op veel plekken zal de pelgrim (levend) water tegenkomen – soms letterlijk, andere keren in de vorm van ontmoetingen of ervaringen. Het water is uitgebeeld met blauwe hyacinten (= vrede).
Langs de hele weg ligt laurierblad (teken van de overwinning). De druiven symboliseren de vrede – wij hopen dat hij die zal vinden in zichzelf en met ieder die hij zal ontmoeten.
Aan het eind de schelp: bedevaartgangers naar het graf van Jakobus de Meerdere in de kathedraal van Santiago de Compostela dragen op de terugweg een schelp die men daar op het strand vond.
Behouden reis.