Orgeltochten in Noord-Holland


Zes orgeltochten door Noord-Holland waarbij op elke tocht drie orgels worden bespeeld door enthousiaste organisten die ook tekst en uitleg geven over de instrumenten en hun bouwers. Dat is wat Stichting Orgeltochten Noord-Holland vanaf 17 juli op het programma heeft staan.

♫  De tochten zijn op zaterdagen en de aanvang is telkens om 10.30 uur.
♫  De tochten worden afgelegd met eigen vervoer (de tochten zijn in fiets- cq loop-afstanden).
♫  Tussen het bezoek aan de tweede en derde kerk is er een lunchmogelijkheid naar eigen keuze.
♫  Vooraf opgeven is niet nodig.
♫  Deelname is  €  9,- p.p., incl. programmaboekje, excl. lunchkosten.

Op zaterdag 24 juli ligt Hilversum op de orgelroute.
Om 10.30 uur speelt organist Christine Kamp in de Grote Kerk op de Kerkbrink. Het tweede orgel dat zij bespeelt is het Bätz/Bates orgel in onze kerk aan het Melkpad (om 12.00 uur) en om 14.30uur speelt Christine Kamp in de grote Vituskerk aan de Emmastraat.

Meer over de tochten staat te lezen op de site www.orgeltochten.nl