Cultuur in de kerk en dat voor 0 % BTW

Onder het motto ‘Door parochianen, voor parochianen’ stond vrijdag 19 november jl de kerk open voor een avondje cultuur van eigen parochie. Het programma vermeldde vijftien optredens en de diverse onderdelen werden door opperspreekstalmeester Marijn Plomp op vaardige wijze aan elkaar gepraat.

Geopend werd door pastoor Wijker met een pianorecital. Zangers en zangeressen brachten liederen, begeleid door de piano of gitaar, ten gehore, solo of als duet. Frederike van de Water strooide, begeleid door Bart Klijnsmit op de piano, welluidende vioolklanken over de toehoorders. Ronny de Ridder liet muziek van een ander genre horen en bracht met een piano-compositie uit de film Amélie de toehoorders in een dromerige stemming.

We kregen een uiteenzetting over het maken van iconen en pentekeningen, en Sinterklaas luchtte zijn bezorgde hart in een open brief aan zijn gelovigen. Dit alles werd ondersteund door illustraties die op een groot scherm werden geprojecteerd. De avond duurde wat langer dan gepland, maar niemand stoorde zich daaraan; iedereen had het erg naar zijn zin. Na gedane zaken werd de avond in de pastorie afgesloten onder het genot van elkaars gezelschap, een hapje en een drankje.
Deze tweede culturele avond was dus een groot succes en bewijst maar weer eens, dat kerk-zijn meer inhoudt dan op zondag de mis bijwonen. Het begin van een mooie traditie wellicht.
 
Een bijdrage van Piet van Vledder

 

(ps binnenkort een foto-verslag van Marc de Groot)

 

Kokoskoek:

Een andere zeer gewaardeerde bijdrage bleek de kokoskoek die bij de koffie werd geserveerd: Jannie Nieuwenhuizen was creatief in de keuken geweest. Het recept komt uit Argentinië.

Ronde vorm van 26 cm. of op de bakplaat.
Benodigdheden:     100 gram gesmolten boter of margarine
             150 gram zelfrijzend bakmeel
             150 gram suiker
             100 gram kokos.    
            2 eieren
             Abrikozenjam

Doe de gesmolten boter bij  1 geklopt ei en het meel.
Kneed het geheel en verdeel dit over de bakplaat of doe het in de ronde vorm.
Hierop komt een laagje jam, niet te dicht tegen de kant.
Doe in een andere kom de suiker, kokos en een ei.
Vermeng dit met een vork en verdeel dit over het eerste mengsel.
Het geheel in een matig warme oven ongeveer 30 minuten.
De koek in stukjes snijden direct als het uit de oven komt.
Smul maar lekker en veel succes!