Schoenendozen worden schatkistjes

Al drie zondagen wordt er in de kinderkerk had gewerkt aan het versieren van schoenendozen. De buitenkanten zien er inmiddels prachtig uit, maar ook voor de binnenkant wordt er actie ondernomen. De doos moet namelijk vol raken met allerlei leuke en bruikbare spullen, zoals kleurpotloden, gum, schriften, maar ook tandeborstel, zeep of een knuffel. De kleurige en royaal gevulde dozen worden binnenkort via de organisatie Edukans verscheept naar landen zoals Oeganda en Irak. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, in vluchtelingenkampen, in opvangcentra voor straatkinderen, etcetera.

 

De kinderkerkkinderen hebben intekenlijsten gekregen. Sommige kinderen zijn meteen al enthousiast op pad gegaan om parochianen te vragen hun naam te zetten achter een of meerdere voorwerpen. Die spullen worden in de viering van 19 december ingezameld.

Staat uw naam nog niet op een lijst, dan kunt u die zondag net zo goed ook nog potloden, puntenslijpers of notitieblokjes bijdragen. Er is vast nog wel wat ruimte over in een van die dozen!