Schoenendozen op weg naar Kenia

Haarelastiekjes, haarborstel: check. Autootje, bal: check! Pennen, potloden, papier, kleurtjes, shampoo : check! En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op het aantal schoenendozen dat verscheept wordt, lijkt het niet zo veel, maar wat zijn wij er met de kinderen van de kinderkerk druk mee geweest. Vele parochianen hebben ons geholpen om onze schoenendozen te vullen en met een mooi resultaat: 13 dozen konden wij weg brengen.

Alice, Anna, Lucas, Hugo en ondergetekende gingen op pad naar Zevenhuizen. Dit was het laatste inleverpunt van de Actie Schoenmaatjes van Edukans. Over een vaag polderweggetje kwamen we uit bij een transportbedrijf waar op dat moment heel hard gewerkt werd. Op een lopende band werden schoenendozen nagekeken en zo nodig bijgevuld. Een hele fabriekshal vol met schoenendozen in dozen, in karren, in vrachtwagens.


Zo hebben wij “live” meegemaakt dat een vrachtwagen voor onze neus op pad ging. Omdat wij bij dit laatste inleverpunt op de laatste inlever dag (!) onze bijdrage kwamen brengen, weten wij al waar onze dozen heen gaan: Kenia.
Veel mensen denken bij het getal 13 aan ongeluk, maar deze keer hebben wij met onze “13” een beetje geluk gebracht.
 
Namens alle kinderen van de kinderkerk wil ik iedereen die, op welke wijze ook, een bijdrage heeft geleverd heel hartelijk danken.
DANK!
Annemarie Giskes-Parmentier