Zomerse zaterdagen vol religieus erfgoed

De stichting Kerkarchitektuur Hilversum organiseert elk jaar op 2 zomerse zaterdagen ‘Open kerk religieus erfgoed’. Als thema is dit jaar gekozen voor het orgel. Deelnemende kerken aan deze open zaterdagen zijn: de Rooms-katholieke St. Vituskerk, de Oud-Katholieke St. Vituskerk, de Grote Kerk, de Regenboogkerk en het gebouw van het Leger des Heils.
De open zaterdagen zijn op 2 juli en 20 augustus van 13.00 tot 16.30 uur.

Het Gilde Hilversum heeft voor deze zaterdagen een unieke wandeling uitgezet van kerk tot kerk. Bij iedere deelnemende kerk kan de wandeling gestart worden. In de verschillende kerken worden activiteiten georganiseerd.

In onze kerk wordt op op 2 juli een korte lezing gehouden over de orgelwerken en bewerkingen van orkest/koorwerken voor orgel door componist Franz Liszt. Als afsluiting volgt die zaterdag een klein orgelconcert met werken van Liszt.

Op 20 augustus is er een lezing en workshop over improvisatiekunst op het orgel, waarbij klassieke, romantische en moderne improvisatiekunst aan de orde komen. In de Regenboogkerk wordt op beide zaterdagen een presentatie gegeven over verschillende type orgels en in de Rooms-Katholieke Sint Vituskerk is er een demonstratie over de functie van orgelpijpen en registers. Hoe een orgel wordt gebouwd licht men toe in de Grote Kerk, en het Leger des Heils laat haar eigen geluid horen op beide zaterdagen.

Open kerk religieus erfgoed, zaterdag 2 juli en zaterdag 20 augustus van 13.00 – 16.30 uur