Afscheid Elly in foto’s

Een hartelijk applaus van alle aanwezigen in de kerk onderstreepte de woorden van waardering en dank aan Elly Bruining-Klören. Tijdens de viering riep pastoor Leen Wijker haar naar voren. Elly is al zestig jaar organiste, waarvan veertig jaar bij onze kerk in Hilversum. Door omstandigheden moet zij helaas stoppen met haar grote passie, het  ondersteunen van de dienst aan God met muziek. Iets wat een groot verdriet is voor Elly, maar wat ook in de parochie betreurd wordt.

De kinderen van de kinderkerk hadden een grote slinger met muzieknotenvlaggetjes voor haar gemaakt. Pastoor Wijker bedankte Elly namens de Oud-Katholieke Kerk met een icoon van de apostel der Nederlanden, de heilige Willibrord, en een oorkonde waarin haar langjarige en toegewijde inzet voor de kerkorgelmuziek stond vermeld.

Tijdens de geanimeerde receptie na de viering verraste de parochie Elly met een cd-box met alle orgelwerken van J.S. Bach, gespeeld op de mooiste orgels van Europa en – naar haar wens -een fikse bijdrage aan het orgelfonds, en werd zij door velen bedankt met bossen bloemen, goede wensen en welgemeende zoenen.