Kerststallenroute in Baarn

Voor de 16e keer is dit jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. Ruim 75 kerstallen staan zichtbaar vanaf de openbare weg opgesteld in Baarnse tuinen. Vooral in de sfeervolle lanen in de wijk Hoog Baarn, met villa’s uit begin 1900, zijn veel stallen te bewonderen. De Smutslaan en Nassaulaan waar ook enkele van onze parochianen wonen, hebben zeker de hoogste kerststallendichtheid. 

Men kan de route bij voorkeur lopend en fietsend, of eventueel per auto afleggen. De kerststallen kennen een grote variatie: stallen, schilderijen, wandkleden, kinderkerststallen, et cetera. Deze kersttaferelen zijn voor het overgrote deel door de deelnemers zelf gemaakt.

Ook ‘s avonds zijn de stallen goed te bezichtigen. Ze zijn goed verlicht, maar het is wel aan te raden een zaklampje mee te nemen voor hen die de route niet uit hun hoofd kennen. Bij elke kerststal staat de volgende stal aangegeven op een routekaartje aan het hek. Een leuke attractie om met het hele gezin te lopen rond de kerstdagen!

De stallen staan in elk geval tot en met zondag 1 januari 2012.  De routebeschrijving vindt u hier, maar u kunt op elk willekeurig punt beginnen met als aanrader bovengenoemde straten. Ook bij de Baarnse VVV is de route te verkrijgen. De route loopt officieel langs de RK Nicolaaskerk naar Hoog Baarn. De stal in de Nicolaaskerk is niet alle dagen vrij te bezichtigen, aangezien de kerk niet elke dag open is. De kerk is in elk geval wel grotendeels op eerste en tweede kerstdag open tot ongeveer 16.00 uur.