Een mooi zonnig weekend!

Een vrolijk kerk – rommelmarkt – plein en twee goed bezochte Open Monumentendagen 2012. Het waren afgelopen weekend 8 en 9 september twee zonnige, mooie dagen en veel mensen kwamen langs om de kerk te bekijken en/of om te zien of er iets van hun gading op de kramen lag. Boeken, (kinder)kleding, speelgoed, glas- en aardewerk, electronica, er was van alles te koop. Naast de kraam met koffie, thee en allerlei gebak, stond een sjoelbak waar men kon meedoen aan een sjoelcompetitie. De enveloppenloterij waar mooie prijzen mee te verdienen viel, werd door velen gewaardeerd.

 

In de kerk lagen diverse papieren gidsjes klaar met informatie over het interieur, de glas-in-loodramen en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Ook wisten de gastvrouwen en -heren het een en ander te vertellen. Het thema Groen van Toen van de Open Monumentendag 2012 was op een aantal plaatsen in de kerk terug te vinden. Aan de pilaren hingen foto’s met toelichting over ‘groene’ dingen in de kerk, zoals de kussens en het bordje nooduitgang. Ook kon men een ingestuurd gedicht over het andere groen en de grote zomer lezen of een gekleid groen visioen bekijken. Veel aandacht trok Chris. Hij zat in het grote portaal achter een werktafel en heeft in de twee dagen een icoon geschilderd van Johannes de Doper, een afbeelding met veel groen tinten. Chris beantwoordde graag de vele vragen die gesteld werden door belangstellende bezoekers. Daarbij kon hij als voorbeeld ook de wit op groen tekeningen van de evangelisten en Maria noemen, die ook door hem gemaakte tekeningen had hij naast zich uitgestald.


Tijdens de open dagen werd regelmatig het orgel bespeeld door verscheidene organisten, waaronder Bart Klijnsmit en  – weer even terug – Elly Bruining.

Worden na de Kinderkerst foto’s van engelen en herders op onze site geplaatst, na deze rommelmarkt zijn het katten, Batman en een Angry Bird! Op professionele wijze beschilderde Anneke de gezichten en de resultaten waren verrassend.

Nieuw op de rommelmarkt was de mogelijkheid voor kinderen om een ritje op een pony te maken. Frits en Dian bleken vriendelijke en geduldige pony’s; ze lieten zich aaien en liepen stapvoets hun rondje. Voor sommige kinderen werd het hun allereerste ponyritje!

 

Halverwege zaterdagmiddag werd het tijd op de rommelmarkt weer op te ruimen. Wat niet verkocht was, ging grotendeels naar de kringloopwinkel. Vele handen pakten de dozen in, stopten de kleding in grote tassen, rolden de dakjes van de kramen op en sjouwden planken en dragers naar de verzamelplek.
De rommelmarkt bracht naast heel veel plezier ook 1055,55* euro op! Een mooi bedrag waar later dit seizoen activiteiten voor de senioren mee worden bekostigd. Tijdens de Open Monumentendagen bezochten ruim 200 mensen onze St. Vitus aan het Melkpad. Het was een mooi en zonnig weekend, voor de parochie en voor de bezoekers.

(* Van het eerder hier vermelde bedrag moesten nog de gemaakte kosten worden afgetrokken. Vandaar.)