Zegenen, bidden en tapas!

Samen bidden was het thema van de startzondag op 16 september jl.. Na de lezing uit het evangelie volgens Lucas over het Onze Vader-gebed, werd een dialoog gespeeld tussen een bidder en God. Wat bedoelen we, wat bidden we eigenlijk? Daarna vertelden Bart Bikker, Lisa de Ridder, Annemarie de Vries, Anita Sonnenschein en Chris van de Enden op een ontroerende wijze wat bidden voor hen in hun dagelijks leven betekent. Bij het gezongen ‘Onze Vader’ stonden de kinderen in het middenpad en maakten speciale gebaren bij dit gebed. Jong en oud waren bij het thema ingeschakeld. In de viering hebben Job Holwerda en Marie-Claire Vrijens de plechtige kinderzegen ontvangen (zij gaan naar Lering en Vermaak) en ontving Jasmijn Hendriks een speciale  zegen, omdat zij de overstap maakt naar de middelbare school.

In De Akker stond een gigantisch grote taart klaar om aangesneden te worden. Eerst nog hield de pastoor een korte inleiding over wat er dit seizoen staat te gebeuren. Hij riep iedereen op om met een van de vele activiteiten mee te doen. De activiteiten zijn terug te vinden in de Vitus Special die werd uitgedeeld. Op een aparte kaart kan je aangeven met welke activiteiten je wil meedoen.

Aansluitend vond er een feestelijke tapasmaaltijd in de pastorietuin plaats; heel veel kleine, lekkere gerechtjes in feestelijke schalen. Als slot van de maaltijd kwam een ijskar de tuin in rijden en kon iedereen een ijsje ophalen. Behalve geanimeerd gepraat hoorde je in de tuin ook veel knallen: voor de kinderen stond er onder andere een spel klaar waarbij ballonnen een rol speelden…
Het was allemaal bij elkaar een inspirerende start van het nieuwe seizoen! Dank aan allen die aan de voorbereidingen voor deze startzondag hebben meegewerkt.