Kleren, kleuren, kerk, kleren, kleuren, kerk, kleren, kleuren, kerk!

Het nieuwe seizoen van Lering en Vermaak is kleurrijk van start gegaan op zaterdag 6 oktober. Met een aantal nieuwe kinderen erbij was het een gezellige boel en samen hebben we een hoop geleerd over het thema: ‘Kleren, kleuren, kerk’ (zeg dat maar eens tien keer snel achter elkaar!).

We begonnen de middag met een lied over ‘Kleur’. Alle achttien kinderen hebben hun uiterste best gedaan, zo’n liedje zingen was namelijk helemaal niet zo simpel hoor! Tussen het zingen door moest er maat geworden houden door te klappen en dan ging het ook nog eens door elkaar, in canon!

lied aanleren

Bij Maghalie leerde de kinderen over de verschillende kleuren van het kerkelijk jaar. Is het je namelijk weleens opgevallen dat de pastoor niet elke week dezelfde kleur aan heeft? Dit is van tevoren bepaald en ligt aan de verschillende perioden van het jaar.

En wat die pastoor dan allemaal aan heeft vertelde hij de kinderen zelf. Heb je bijvoorbeeld weleens van een amict gehoord? Nee? Nou, volgens de kinderen van Lering en Vermaak lijkt het een beetje op een bh!

Een bijzonder verhaal uit de Bijbel over kleur is natuurlijk het verhaal van Noach, zijn ark en de regenboog. Samen met Lisa hebben we het over dit mooie verhaal en natuurverschijnsel gehad. We hebben samen zelfs een regenboog gemaakt!

Na al dat luisteren, praten en opletten gingen de jongens en meiden creatief aan de gang met Anne Marie. En wel met.. nagellak en kleurrijke haargel! Met prachtige kapsels en artistieke nagels gingen de kinderen weer naar huis.


De volgende Lering en Vermaakmiddag is op 8 december. En dat belooft een ‘kerstige’, sfeervolle en uiteraard gezellige middag te worden!

Nagels lakken. Of niet.