Wat doet dat scherm daar?

Film in de kerk, dus!
Met een groot scherm voorin de kerk, en popcorn bij de hand…

 

Op zondagavond van de achttiende november j.l. is bij de primeur van ‘film in de kerk’ de film ‘The Visitor’ vertoond,  waarin een docent aan de universiteit van Connecticut en een jong stel asielzoekers de hoofdrol spelen.  Ze raken buiten hun wil in contact met elkaar en ondanks de culturele verschillen sluiten ze vriendschap. De jonge man leert de docent de djembé, een Afrikaanse trom bespelen. Het gaat hem beter af dan pianospelen, wat hij maar niet onder de knie krijgt.  Het leven van de drie wordt op zijn kop gezet wanneer de jonge Syrische asielzoeker  wordt gearresteerd en lijkt te worden uitgewezen.

Het was een schitterende film die je met de neus op de problemen drukt die asielzoekers kunnen tegenkomen in het nieuwe land.

Ondanks een beperkt clubje publiek was het niet alleen een indrukwekkende film in een indrukwekkende omgeving , maar ook een zeer prettig napraten bij de borrel achteraf. 

In het voorjaar van 2013 zal er weer een film worden vertoond. Let op de aankondiging en kom!
De stapel films op voorraad lijkt nog heel wat te beloven…

Met dank aan Piet van Vledder voor de review