Hilarisch in drie bedrijven

toneel hoezo crisisTweemaal een zo goed als uitverkochte voorstelling, twee avonden met enthousiast publiek, tweemaal een daverend applaus na afloop: de toneelgroep van Vita Nuova kan concluderen dat hun vele oefenen van de afgelopen maanden het beoogde effect heeft bereikt. Hoezo … crisis ?! bleek een prettig gestoord blijspel, vol hilarische scènes. De spelersgroep kende inmiddels vertrouwde namen, zoals Sanne Bikker, Annemarie Giskes, Herman Giskes, Maaike Giskes, Ingeborg Jans, Marijn Plomp en João Smits. Nieuw dit jaar was Dominga de Nie. Zij maakte haar debuut als Claudia. Extra applaus voor Dominga dus.


Regisseur Thiemo Bikker werd zoals altijd trouw bijgestaan door souffleuse Gery Bikker. Ank van der Veer en Marlijn Doornewaard tekenden voor de grime. Opvallend in het decor boven de grote bedden: de schilderijen. Geen reproducties, maar echt! En geschilderd door onze parochiaan Petra Boersma. En dan zijn er nog al die anderen die geholpen hebben met decorbouw, sjouwen, support, met van alles. In zijn dankwoord liet pastoor Leen Wijker al blijken opnieuw onder de indruk te zijn van deze topprestatie van de toneelgroep & co. Bloemen, zoenen, een attentie en applaus: het is allemaal meer dan verdiend!

De toneelavonden maakten alvast een begin met het vullen van het geldpotje voor het vastenproject. Van elke verkochte toneelkaart gaat een bijdrage in dat potje en ook het geld van de loterijopbrengst is bestemd voor Ste Barbara.

Dankzij de mooie fotoserie van Benne Holwerda kunnen we nog even nagenieten van Hoezo …Crisis?!