Bezinning in de Goede Week

In de Goede Week zal de aartsbisschop van Utrecht, Joris Vercammen, voorgaan in de vieringen van Palmzondag tot en met de Paaswake. Voor en na de vieringen in de Goede Week verzorgt hij meditaties en inleidingen over de liturgie van de dag. Een soort retraite in de parochie. Mocht u hieraan willen deelnemen, dan is het van belang dat u zich hiervoor opgeeft bij pastoor Leen Wijker.

Witte Donderdag, 28 maart
Bisschop Joris verzorgt om 17.30 uur een meditatie van ongeveer dertig minuten. Daarna eten we brood. Om 18.45 uur geeft de bisschop een inleiding over de liturgie van Witte Donderdag, waarna de viering begint om 20.00 uur. Na de viering is er tot 24.00 uur de mogelijk om te waken. Intekenlijsten voor het waken liggen in het portaal.

Gebedsdienst met kruisverering
Bisschop Joris houdt een korte inleiding over de liturgie van Goede Vrijdag om 14.00 uur. De dienst van schrift en gebed met kruisverering vangt aan om 15.00 uur. De meditatie met de bisschop begint daarna om 16.15 uur.

Paaswake, 30 maart
Stille zaterdag. Om 16.00 uur houdt bisschop Joris een meditatie. Vanaf 16.30 tot 17.30 uur is er een stille tijd en om 17.30 uur volgt een inleiding geven over de liturgie van de Paaswake.

Foto: altaarbloemschikking 2010