Kun je leren bidden?

‘Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed.’ Het zijn woorden over de vroege christengemeente. En ook over ons: al dan niet regelmatig naar de kerk waar we de boodschap horen, deel uitmaken van de gemeenschap die onze parochie is, de eucharistie vieren en ons wijden aan het gebed. Maar hoe zit het eigenlijk met dat laatste?
Bidden we nog, afgezien van de acclamatie op de voorbeden? En waar bidden we dan voor? Voor onze kinderen, voor iemand in problemen, voor onszelf… Durven we het nog, bidden? Alleen of met elkaar? Zomaar na een goed gesprek met een vriend of vriendin? Kunnen we woorden vinden? En is bidden meer dan alleen vragen stellen? Wat verwachten we eigenlijk van ons gebed? Vragen genoeg. En de antwoorden zullen heel verschillend klinken. Bidden is een kernactiviteit van een christen en van een christengemeenschap, maar ook één waar we niet altijd goed raad mee weten.
Ds Kick Bras uit Gorkum is gevraagd om hier dieper op in te gaan. Kunnen we onze schroom overwinnen? Kun je leren bidden?

‘Leer ons bidden’ is de titel van de vormingsavond op 12 maart in de kerk. Deze avond wordt georganiseerd in het kader van ons jaarthema ’Verbondenheid in geloof’. Aanvang: 20.00 uur.