Multumesc!!

Negen stemmen die ingehouden zacht fluisteren en die uitbundig voluit de kerkruimte kunnen vullen: de Roemeense zanggroep Grupal Coral Sfantul Apostol Andrei heeft de bezoekers van hun concert op zaterdag 21 september jl volop laten genieten van hun optreden. De negen jonge theologen die samen de zanggroep vormen, openden hun programma in het donker met een ritmisch gehamer op een plank. In de communistische tijd in hun land was het kerken verboden om de klokken te luiden. Door het slaan op een houten plank werd toch de aanvang van een viering gemarkeerd.
In het eerste deel van het concert werden liederen uit de vastentijd en de Paastijd gezongen. Ook klonken er delen uit de liturgie van de St. Joannes Chrysostomos. Na een korte pauze waarin pastoor Jaap Spaans een en ander vertelde over Roemenië en de Roemeens-Orthodoxe Kerk, keerden de zangers terug in de kerk. Ze hadden zich verkleed in kleding die paste bij het vervolg van hun programma, waarin ze Roemeense volksliederen zongen. Na afloop klonk een lang en enthousiast applaus. Het koor zong daarop nog een toegift waarin in het Roemeens en in het Nederlands (!) ons voorspoed en geluk werd gewenst. Een bijzondere avond, zomaar in Hilversum.
Van de cd’s die na afloop te koop waren circuleren er inmiddels verschillende exemplaren in de parochie. Grote kans ook dat u de zangstemmen van Grupul Coral Sfantul Apostol Andrei nog eens hoort wanneer u een keer op een zaterdagmiddag de open kerk binnenloopt…

Een welgemeend mulțumesc!!, dank je wel, aan de negen zingende theologen!