Ahh… la jeunesse!

Jongerenetentje @ de pastorie

Ahhh… la jeunesse!

Wat is het soms toch fijn om nog jong te zijn… vooral als je dan als jongerenclubje ook nog eens gevraagd wordt om voor een laatste keer te komen dineren bij de pastoor!

Het afgelopen jaar is er wel eens meer afgesproken met de jongeren in de pastorie – er is dan tijd en een tafel voor avondeten en een goed gesprek! – maar omdat onze pastoor ons in februari gaat verlaten, was deze editie toch wel extra speciaal. 

Met een grote club (die steeds groter werd, tot aanmeldingen op de zondagmiddag aan toe! – oeps! 0=)) zaten we dus afgelopen zondag rond de kerstboom in de pastorie. Die ondertussen een aantal naalden minder zal hebben, met dat gepeuter van Bart eraan (blijft leuk!), en waarvan het nog steeds een mysterie is hoe dat ding ooit door de deur paste… (poeh, mega-boom!)

Pastoor Wijker én net-geen-jongere-meer-maar-ach-eigenlijk-wel–hulp-in-de-keuken Marijn hadden heerlijk gekookt en met een goed glas wijn erbij was het een hele prettige avond. Gepraat over waar iedereen nu mee bezig is, wat de plannen zijn, veel over de nieuwe pup van Lisa en Edwin… 🙂 

Maar ook inhoudelijk is het leuk met elkaar – niet alleen kun je nieuwsgierig zijn naar de visie van een pastoor over bepaalde zaken, maar juist ook met elkaar is het goed om te praten over gewone, doodnormale dingen die in een bepaald licht toch juist ook weer heel bijzonder (of bijzonder vervelend!) kunnen zijn.

Of dit soort etentjes dan wel bijeenkomsten worden doorgezet, hangt natuurlijk van zowel de nieuwe pastoor af als van ons – hechten we hier waarde aan, vinden we het belangrijk genoeg om (zelf?) door te zetten? Voor nu in ieder geval een voor ons goede afsluiting van 2013 – op naar 2014, en de mooie dingen die het nieuwe jaar moge brengen!

 

–   Jillis van Maaren