Aswoensdag en pannenkoeken

De Hilversumse parochie krijgt een nieuwe pastoor en een nieuwe pastoor brengt natuurlijk nieuwe dingen mee. De eerste nieuwe gewoonte waarmee we kennis mogen maken, heeft eigenlijk te maken met een heel oude gewoonte, een oud gebruik: Aswoensdag.
Op Aswoensdag (5 maart dit jaar) begint de veertigdagentijd. Pastoor Wietse van der Velde nodigt de kinderen van de parochie (van plm 7 – 15 jaar) èn hun ouders uit om voor de viering begint op die woensdag, eerst bij hem pannenkoeken te komen eten. Dan wordt er ook gepraat over wat dat nou betekent, die dag. Hoezo as?
Kinderen en ouders zijn welkom vanaf 18.00 uur en om 18.15 uur staan de pannenkoeken op tafel. Er wordt nog even gekeken waar die tafel precies staat, want de pastorie is nog niet helemaal klaar…
Om 19.15 uur is het zeker klaar, want daarna begint om 19.30 uur de viering in de kerk. Die is voor volwassenen, maar kinderen en jongeren die erbij willen zijn, zijn van harte welkom.

Graag hoort de pastoor wel even wie er allemaal bij kunnen zijn, ook handig voor de pannenkoekenbakkers. Deze uitnodiging is voor de jeugd, maar pastoor Wietse vindt het heel leuk als de ouders erbij blijven. Dus wie ook een pannenkoek lust, geef jezelf op!
Mail naar: yvonnehoek@live.nl

Yvonne Hoek
PS: als er ouders zijn die een stapel pannenkoeken willen bakken en meenemen, hoor ik het ook graag, omdat de pastoriekeuken nog niet beschikbaar is!