Vriendschap

Op zaterdag 8 februari hebben we het samen met  de kinderen van Lering en Vermaak gehad over het thema “Vriendschap”. Wat is vriendschap, wat houdt vriendschap in? Ook hebben wij gevraagd of de kinderen vrienden hebben, en zo ja, hoe zij elkaar begroeten?
Vervolgens werd de groep kinderen in tweeën verdeeld. Bij de ene groep werd gepraat over Vriendschap in de bijbel. Had Jezus vrienden, en zo ja, kennen wij de namen van de vrienden? Er werd uitgelegd dat Jezus onze vriend wil zijn.

En, bij de andere groep, maakten de kinderen een vriendschapsarmband. Er lagen vijf verschillende bollen katoen op tafel. De kinderen mochten daarvan vier kleuren uitzoeken, om vervolgens een vriendschapsarmband te vlechten. Dit ging heel goed, alhoewel sommige in het begin “de draad kwijt waren”.

Aan het eind speelden wij gezamenlijk een vriendschapsquiz. Iedereen moest twee vragen over zichzelf opschrijven op de linkerbladzijde van een papier opschrijven en het antwoord op de andere bladzijde opschrijven.
Dit papiertje werd doorgeven aan het kind, links van hem/haar en die ging vervolgens de vraag voorlezen. De tegenpartij moest het antwoord raden. Een snoepje in de vorm van een hartje was de beloning bij een goed antwoord. De groep die aan het eind met de meeste hartjes, had gewonnen. En jawel: dat waren de jongens!

De laatste vraag ging echter over pastoor Leen Wijker. Aangezien het de laatste keer was dat hij aanwezig was bij Lering en Vermaak in Hilversum was de vraag: Welke snoep vindt de pastoor heel erg lekker? Het antwoord is: Drop….en als dank voor vele fijne jaren bij Lering en Vermaak heeft hij namens de leiding en de kinderen een kaart en een grote zak drop gekregen!