Films in de veertigdagentijd: Atonement

Dinsdag 25 maart: Atonement (om 14.00 en 20.00 uur)

Verfilming van de roman ‘Boetekleed’ van Ian McEwan. Zomer 1935: Cecilia, telg uit een steenrijke familie, en Ronnie, zoon van de huishoudster, bekennen elkaar hun liefde. Omdat Ronnie een goed stel hersens heeft, mag hij op kosten van Cecilia’s vader medicijnen studeren. De minnaars zijn zich ervan bewust dat een huwelijk tussen mensen uit twee zulke verschillende standen ondenkbaar is. Maar zelfs een heimelijke relatie is niet mogelijk door een samenloop van omstandigheden waar Cecilia’s kleine zusje Briony een grote hand in heeft. Pas later begrijpt Briony wat ze heeft aangericht. Ze moet een manier vinden om met haar schuldgevoelens om te gaan.

Inleiding: ds Heleen Weimar

GB 2007  120 min. regie: Joe Wright  met: Keira Knightley, James McAvoy, Romola Garai, Vanessa Redgrave

Reserveren: Filmtheater Hilversum

Voor de derde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de PKN Regenboogkerk en onze parochie een serie speelfilms ter bezinning tijdens de veertigdagentijd. De films zullen steeds worden ingeleid en nabesproken.