Concert Basilius College

Best of Basilius – Een muzikale tour door Europa.        

Sinds 2011 is de koorwereld verrijkt met het Basilius College, een kamerkoor voor beroepsmusici. Het College staat onder leiding van zanger en dirigent Bas Ramselaar en voorziet in de behoefte van veel professionele koordirigenten, kerkmusici en klassiek opgeleide zangers om in een goed kamerkoor te zingen. Bas Ramselaar is er in korte tijd in geslaagd de groep tot een muzikale eenheid te smeden, door de combinatie van wekelijkse intensieve repetities, individuele coaching en gedegen zelfstudie van de leden. Hij ontwierp gevarieerde programma’s, veelal een staalkaart van composities van         toondichters uit een land of streek zoals Groot Brittannië , Hongarije, de Nederlanden en Scandinavië.        
Het programma van dit concert bevat de hoogtepunten uit de programma s sinds de start van het Basilius College drie jaar geleden en is een muzikale reis door Europa. Er klinkt werk van o.a. Sweelinck, Sibelius, Parry en Lauridsen; van de laatste componist hoort u diens beroemde werk ‘O Magnum Mysterium’.        
Zaterdag 24 mei in de oud-katholieke Kerk St. Vitus, Melkpad 12, te Hilversum.        
Aanvangstijd 20:15 uur.        
Toegangsprijs Euro 15,00 inclusief programmaboek. Voor kinderen is de entree gratis.        
Uitgebreide informatie over koor en programma is te vinden op de website www.basiliuscollege.nl.