Genoten van concert Basilius College

Op zaterdagavond 24 mei opende onze kerk haar deuren voor het Basilius College dat een concert zou geven. Wanneer u niet aanwezig bent geweest hoop ik dat ik u achteraf toch kan laten meegenieten van wat ik te horen heb gekregen.

Het Basilius College is een kamerkoor van 19 stemmen en een dirigent, Bas Ramselaar. Het koor is bijna drie jaar geleden opgericht en haar eerste concert werd gegeven op 28 januari 2012.

Voor een bijna half gevulde kerk zong het koor ons een andere wereld binnen. Wij luisterden naar een dertiental werken van verschillende componisten en in diverse talen. Enkele werken stammen uit de zestiende eeuw, andere van later datum, sommige zijn ontleend aan teksten in de bijbel. Af en toe werden we een andere wereld ingevoerd.

Het koor heeft laten horen dat de menselijke stem een schitterend instrument kan zijn. De vier verschillende stemmen harmonieerden prachtig. Luide passages werden afgewisseld met zachte stukken. Vooral in die laatste, de zachte delen bleek de hoge kwaliteit van dit koor. Nadat anderhalf uur was verstreken klonken de laatste klanken: Kunnia olkoon Sinulle, Jumala (Eer zij aan U, God) door de kerk. De aanwezige luisteraars gaven blijk van hun waardering door een lang en luid, staand applaus ten gehore te brengen. Ieder ging met een glimlach weer naar huis, genietend van het in gedachten vocale nagloeien van dit geweldige concert. Aanbevolen!

Voor informatie over dit koor kunt u kijken op: www.basiliuscollege.nl

Piet van Vledder