Druk kerstkerkplein en stille nacht

Het weer was bar en boos, harde wind en regen… Maar dat was ‘s morgens op 24 december, ‘s middags werd het droog, ging de wind liggen en werd het een mooie winterdag! En iets na midden op die winterdag werd het kerkplein omgebouw tot een kerstkerkplein: de draaimolen voor de jonkies draaide vrolijke rondjes, de dieren liepen rond de kerststal (de kameel met een prachtig kleedje om), de als herder of engel verklede kinderen poseerden voor de foto, de blazers van Beatrix Brass speelden vrolijke en stemmige kerstliederen en in de kraam werd de ene beker chocolademelk na de andere ingeschonken. Die woensdag zou er zo’n zeventig liter getapt worden! O ja, er was natuurlijk ook thee, koffie en limonade, maar die warme chocolademelk was opnieuw de topper.

Vlak naast de ingang van de kerk stond een kraam met mooi opgemaakte cupcakes. Die werden verkocht met de bedoeling om met een flinke opbrengst het goede doel KiKa te ondersteunen. Amara en Lisa hadden van hun school het Comeniuscollege de uitdaging/opdracht gekregen met hulp van een klein startbedrag veel geld op te halen voor de stichting die strijdt tegen kinderkanker. En dat is geweldig gelukt: ze verkochten hun cupcakes voor vierhonderdenvier (404) euro! Alle cupcakekopers bedankt en natuurlijk ook de mensen die even geen cupcake wilden eten maar evengoed geld gaven!


Het kerstkerkplein was niet de hele middag en avond even druk: zodra de grote kerkdeuren open gingen voor de kerstnachtvieringen, liep het plein leeg en de kerk vol.
Zoveel kinderen met hun ouders en/of grootouders bezochten de vieringen, zongen Stille nacht, luisterden naar het verhaal van Eva of keken naar vadertje Panov. Zoals bij elke kinderkerstnacht mochten de kinderen die dat wilden na afloop van de viering naar voren komen om bij de dominee of de pastoor de zegen te ontvangen. Daarna liepen ze het plein weer op. Nog even bij de kameel kijken en dan naar huis. De nacht in, maar met in hun hoofd nog het engelen gloria-lied.

Na de kerstnachtmis, tegen middernacht die avond, klonk op het kerkplein overal de zalig-kerstfeest-wens. Handen werden geschud, zoenen uitgedeeld. En met een beker chocolademelk of glühwein in de hand was het gezellig napraten.

Hierbij ook een fotoverslag, met dank aan de kerstfotografen!