Stuur de aartsbisschop op weg

Op 12 juli vertrekt aartsbisschop Joris Vercammen voor een tiendaagse pelgrimstocht naar Zweden. Hij gaat daar het ‘Dag Hammarskjöldpad’ lopen, een voetpad door Lapland ter gedachtenis aan de secretaris-generaal van de VN, die in 1961 boven Congo verongelukte en die zijn dagboeknotities ‘Merkstenen’ naliet, tot verbazing van zijn tijdgenoten en tot inspiratie van vele duizenden mensen.

Bisschop Joris zal op 12 juli om 09.00 uur in de kathedraal van Utrecht, tijdens een kleine Laudenviering, van pastoor Bernd Wallet de pelgrimszegen ontvangen op zijn eigen ‘reis naar binnen’ (citaat DH). Het zou aardig zijn als er een groep mensen zou zijn om samen hem ‘op weg te sturen’. Je bent dus hartelijk uitgenodigd om dat te komen doen! Na de viering is er koffie en koek en als je wilt kun je daarna ook meedoen aan de ‘reguliere’ eucharistieviering in de kathedraal.

Reden dat ík met de vraag kom is dat we met een bescheiden cameraploegje bisschop Joris gaan volgen op zijn trektocht voor een aflevering van de programmaserie ‘De Pelgrim’ (werktitel), die eind van het jaar zal worden uitgezonden door de EO-IKON combinatie.

Dank alvast en neem anderen mee!
Dio van Maaren