Veel bezoekers tijdens open monumentendagen

Bij het sluiten van de grote kerkdeuren op zaterdagmiddag 12 september stond de teller van het aantal bezoekers op deze eerste van de twee Open Monumentendagen op 173. Met op de Groest een leuke activiteitenmarkt, op het Langgewenst  de ‘gewone’ en altijd gezellige groenten-, fruit-, vis-, bloemen-, kaas- en etc markt en natuurlijk ook dankzij het mooie zonnige weer deden veel mensen in Hilversum een rondje monumenten. In onze Vitus aan het Melkpad was invulling gegeven aan het thema Kunst en Ambacht door werkstukken van parochianen te tentoonstellen. Een verrassend en gevarieerd aanbod in kleur en vorm, in bloemen, verf, borduursels, fotografie en keramiek.  Zo nu en dan werd het orgel bespeeld en genoten ook voorbijgangers op het Melkpad van de muziek die door de open deuren te horen was. Na de viering op zondagochtend bleef de kerk open en mochten de gastheren en -vrouwen opnieuw bezoekers (95!) verwelkomen.