40d-film 23 februari: Le Tout Nouveau Testament

God bestaat echt. Hij (gespeeld door Benoît Poelvoorde) woont in Brussel samen met zijn vrouw en tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt (en ontregelt) hij alles op aarde. Van de rijen voor de kassa in de supermarkt tot de telefoon die rinkelt als je net in bad zit. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid, want iedereen weet opeens precies hoe lang hij of zij nog te leven heeft. God is woedend. Hij ziet geen enkele andere optie dan zich onder de bevolking te mengen om orde op zaken te stellen.

Le Tout Nouveau Testament (oa trailer)
Dinsdag 23 februari, 14.00 en 20.30 uur

België, Frankrijk, Luxemburg, 2015  |  113 min  |  Komedie
Scenario: Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael
Regie: Jaco van Dormael
Cast: Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve

  

Films in de veertigdagentijd:
Een lustrum: voor de vijfde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en onze parochie tijdens de veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de lijdenstijd, Pasen of anderszins gaan over lijden en opoffering. Iedere film wordt voorafgegaan door een inleiding en na afloop kort nabesproken.

Kosten: 7,50 (65+) /8,50 euro; met kortingsbon 1,00 euro voordeliger.
Betalen kan in het Filmtheater uitsluitend via pin.
Filmtheater Hilversum (Herenplein 5, Hilversum)
Telefoon: (035) 623 5466