40d film 22 maart: Human

De beroemde Franse filmmaker en fotograaf Yann Arthus-Bertrand, bekend van documentaires als ‘Planet Ocean’ en ‘Home’, vroeg zich af wat ons nou eigenlijk menselijk maakt. “Ik ben een mens zoals 7 miljard anderen. Al 40 jaar fotografeer ik onze planeet en de menselijke diversiteit, maar ik heb het gevoel dat de mensheid er niet op vooruit gaat. Waarom slagen we er nog steeds niet in om samen te leven?” Om het antwoord hier op te vinden besteedde hij drie jaar aan het verzamelen van (real-life) emotionele verhalen van meer dan 2000 vrouwen en mannen in meer dan 70 landen. Die emoties, die glimlach en tranen, die strijd en die lach, zijn de dingen die ons allemaal verenigen.

Speciale vertoning: alle opbrengsten gaan naar Stichting Vluchtelingenwerk!

Human (met trailer)

Dinsdag 22 maart, 14.00 en 19.30 uur
Frankrijk, 2015  |  192 min  |  Documentaire
Regie: Yann Arthus-Bertrand
Inleiding: Wietse van der Velde

Dinsdag 15 maart, 14.00 en 19.30 uur

Films in de veertigdagentijd:
Een lustrum: voor de vijfde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en onze parochie tijdens de veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de lijdenstijd, Pasen of anderszins gaan over lijden en opoffering. Iedere film wordt voorafgegaan door een inleiding en na afloop kort nabesproken.

Kosten: 7,50 (65+) /8,50 euro; met kortingsbon 1,00 euro voordeliger.
Betalen kan in het Filmtheater uitsluitend via pin.
Filmtheater Hilversum (Herenplein 5, Hilversum)
Telefoon: (035) 623 5466