Oogstdienst

Met het Cantico delle creature, het Zonnelied van Franciscus van Assisi, zette de oogstdienst op zondag 9 oktober passend in. In een door de bloemengroep prachtig gedecoreerde kerk ging de viering verder met dankbaarheid voor wat ontvangen wordt, voor wat wij hebben mogen bijdragen en het besef dat we mogen delen. Voor de collecte vroeg pastoor Van der Velde of de kerkgangers op een briefje wilden schrijven wat hun persoonlijke oogst van het afgelopen jaar was en of ze dat briefje ook in het collectemandje wilden doen. Een bijdrage, maar dan weer anders. Dat was  best een lastige vraag. Je kunt benoemen waar je dankbaar voor bent, maar noteren wat (mede) dankzij jou gelukt is of ontstaan is, daarin zijn we soms toch meer terughoudend. En toch…
De kinderen brachten vanuit hun viering een vrolijke slinger met vlaggetjes vol dankbaarheid mee en kaarten met hun groeten. De kaart wordt samen met een hyacinth naar een aantal parochianen gebracht.

Foto’s: Marc de Groot