Zo’n drukke boodschapmiddag voor kerst …

Ach, u kent dat wel. De laatste dingen in huis halen, dat vergeten pakje roomboter, toch nieuwe zwarte sokken want die oude kunnen eigenlijk niet meer, de kaarsen konden wel eens op zijn, reservelampjes voor de boom, toch nog even over de markt voor de verse spullen en ga zo maar door. En druk dat het dan kan zijn. En sommige schappen zijn al leeg. En de rijen voor de kassa worden niet kleiner. En alles kost meer tijd dan u bedoelde. En dan, dan kan er opeens dit gebeuren. Wie nog onderweg is naar een kerstviering buiten Hilversum en de trein probeert te halen, kan plots toch even stil staan vanwege zoiets. Ook al komt het eigenijk niet uit, neem even dat moment, samen met al die anderen om u heen en zing of neurie mee. Een beetje licht en warmte op zo’n drukke middag voor kerst.