Als een spin …

Bij de grote halfronde glas in loodramen in de transepten is de herstel- en onderhoudklus geklaard. De rondvensters boven in de kerk zijn nu aan de beurt. Om flexibel vanuit een centraal punt al deze ramen te bereiken, heb je een hoogwerker nodig. Deze hoogwerker is zo smal dat hij door één voordeur naar binnen kan, binnen klapt hij als een spin zijn poten uit om stabiel te kunnen werken. Daarvoor moeten er tijdelijk wat kerkbanken worden verplaatst, en zo worden neergezet dat bij de eucharistieviering de communiebank via de zijpaden bereikbaar is.
De conditie van de ronde ramen is gelukkig beter dan bij de grote halfronde ramen in de transepten, die waren er heel slecht aan toe. Via de hoogwerker kunnen we meteen met de bedrijfsstofzuiger van het Glasatelier de plaatsen die normaal niet bereikbaar zijn, schoon laten maken. Als in de transepten, daar is het resultaat goed zichtbaar. Petrus en Paulus zitten er weer fris bij.
Voor medio juni is alles afgerond en kan het circus de kerk weer verlaten, het interieur krijgt dan een grote schoonmaakbeurt.

Hans Jans