Oud-pastoor Van Ditmarsch overleden

Emeritus pastoor Niek van Ditmarsch is dinsdag 18 juli jl overleden op de leeftijd van 89 jaar. Van 1965 tot 1986 was hij pastoor in de parochie Hilversum, een periode van 21 jaar waarin hij ook nog pastoor van Amersfoort werd.
Na zijn emeritaat in 1993 bleef pastoor Van Ditmarsch dienstbaar. Zo was hij opnieuw pastoor van Amersfoort, was hij assisterend pastoor in Arnhem en Hilversum, pastoor van Groningen, verleende hij bijstand in de parochies Culemborg en Schoonhoven, werd hij deservitor van de parochie Eindhoven en later opnieuw van Amersfoort.
De laatste jaren van zijn leven was zijn gezondheid zeer kwetsbaar. Samen met zijn vrouw Mannie bezocht hij tot op het laatst de vieringen in de Utrechtse Gertrudis.
Na een risicovolle operatie vorige week is Niek rustig overleden in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen.

Op dinsdagavond 25 juli a.s. is er om 20.00 uur een avondwake in de kathedrale kerk van Ste Gertrudis aan het Willemsplantsoen te Utrecht. De uitvaartdienst wordt gehouden op woensdag 26 juli a.s., eveneens in de kathedraal. Deze dienst begint om 11.00 uur. De teraardebestelling vindt plaats in besloten kring. 

Op okkn.nl kunt u een uitgebreid in memoriam lezen.

(De foto is genomen tijdens de viering van het gouden priesterjubileum van Niek van Ditmarsch in 2013.)