(Samen)komen & zien, proeven, ruiken, luisteren, doen…

Op zondag 10 september tussen 10.00 en 14.00 uur vieren we samen, in de kerk, met jong en oud. Daarna is er muziek, tijd om bij te pratenen een hapje te eten. met parochianen, vrienden van parochianen, belangstellenden, wie nieuwsgierig is, trek heeft of toevallig langs komt.


 

Is er nog meer over te vertellen?

Jazeker!

De dag begint met een liturgische viering. Misschien net even anders (zeker niet langer) dan op een ‘gewone’ zondag. In de dienst worden ieders zintuigen geprikkeld, wanneer we zien, ruiken, proeven en doen.

Met als thema: “Kom en zie: samen één” blijven de kinderen er deze ochtend bij in de kerk. Op het kerkplein hebben zij tevoren al hun tipi-tentjes opgezet, waarmee ze begin juli symbolisch op vakantie gingen. Want we zijn (bijna) allemaal weer terug.

Na afsluiting van de eucharistie is er koffie en thee met verse baksels op een (hopelijk) zonnig en droog plein. Regent het te hard, dan gaat de ontmoeting verder in de Akker.

Rond de tentjes van de kinderen luisteren we naar elkaars (vakantie)verhalen en horen we iets over de tot nu toe uitgezette lijnen voor het komend kerkelijk jaar.

Ondertussen wordt voor wie trek heeft iets op de barbecue gelegd en maakt overbuurman en muzikant Michael Rothuizen akoestische muziek voor ons.

Rond 14.00 uur is het tijd om op te ruimen en huiswaarts te gaan.

Er is voldoende ruimte voor de kinderen om te springen en te spelen.

Op een klein deel van het plein kan geparkeerd worden, rondom de Akker wordt plek vrijgehouden voor alle activiteiten. Vanaf 12 uur is het koopzondag, dus deze zondag mag ook geparkeerd worden aan de overzijde van de kerk, achter uitvaartcentrum Van Vuure.

 

Extra helpende handen zijn fijn! Bij klaarzetten & weer opruimen, koffie schenken en gewoon naar elkaar omzien.

Heeft u nog een vraag, of bijvoorbeeld vervoer nodig? E-mail: secretaris.vitus@upc.nl (036-8416228) of neem contact op met pastoor Wietse van der Velde (035-6428009)

 Ditmaal dus geen ontmoeting in de pastorietuin, maar (zo mogelijk gezien de weersvoorspelling…) zichtbaar op het plein voor ons mooie kerkgebouw. Gastvrij.

Er is voldoende en anders delen we gewoon.

Ieder is welkom om aan te schuiven, ook als u zich niet tevoren aangemeld heeft!