Kinderkerstnacht

Een kerkplein met kraampjes waar je koffie en warme chocolademelk kunt halen, met een draaimolen waarin kleuters rondzwieren, vuurkorven en een stal (natuurlijk!) met daaromheen dieren. Ezels en- als ie een goede bui heeft – de kameel aaien. Gezellig om daar even te zijn, om mee te neuriën met de muziek of lekker mee te zingen. En wat ook leuk is: verkleed je als engel of als herder en laat je vader of moeder een foto maken! Ook dit jaar kun je lekkere cupcakes kopen (en opeten!); de opbrengst daarvan gaat naar KiKa. Maar ook: opletten wanneer de grote kerkdeuren opengaan, want dan begint de viering van de kinderkerstnacht bijna. Kinderen en hun (groot)ouders worden bij binnenkomst verwelkomd door de medewerkers aan de viering, kerkleden van De Regenboogkerk (PKN) en parochianen van de St.Vitus aan het Melkpad (oud-katholiek). Samen hebben zij de viering voorbereid.

Om 17.00 uur begint de kerstnacht voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Er worden kerstliederen gezongen en een verhaal verteld. Het verhaal gaat over een kleine ster die wil weten hoe het is om een grote ster te zijn. Kan een kleine ster ook speciaal zijn? Na een klein uur kunnen de kinderen weer naar buiten om nog even over het kerstkerkplein te lopen. In de kerk wordt dan weer hard gewerkt om alles klaar te zetten voor de tweede kinderkerstnacht: Om 19.00 uur worden kinderen vanaf acht jaar verwacht. Wie ook verwacht wordt: de herbergier in Bethlehem, in wiens stal Jezus stal geboren werd. Heeft hij ook een mooie kerstnacht meegemaakt? Er kan best gelachen worden tijdens dit kerstverhaal! En ook hier wordt natuurlijk gezongen.

Zondag 24 december, vanaf 16.00 uur ben je welkom op het kerstkerkplein.

17.00 uur kinderkerstnacht voor kinderen tot acht jaar
19.00 uur kinderkerstnacht voor kinderen vanaf acht jaar