Een zondagmiddag in Almere…

Zon, een groot groen landgoed met veel mogelijkheden en 52 parochianen die elkaar daar treffen op een zondagmiddag. Hoe aangenaam kan het zijn! Op 30 september werd Aan Tafel & Meer in Almere gehouden op het stadslandgoed De Kemphaan. Voor veel Hilversummers een nog onbekende locatie. Een groepje wandelaars vertrok om een uur lang een route te volgen, kinderen haalden natte voeten (en meer…) bij het spelen met water en zand, weer anderen bezochten het doolhof of de reptielen in de Almere-jungle. En op het terras van het restaurant was het goed zitten! Een ontspannende zondagmiddag en alle tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Voor de maaltijd stond in restaurant Buitengewoon Lekker een buffet klaar met een royale  pasta met toebehoren en friet voor de jongere deelnemers. Met de uitgedeelde penningen kon een drankje worden gehaald. Na de maaltijd splitste de groep in jong en oud. Loes en de kinderen werkten aan een wensboom en het viermoment voor de ouderen bestond uit fragmenten uit afleveringen van Hoe weet je dat nou?, toegelicht door Dio. Hoe kom je aan je geloofsvoorstellingen, wie vertelde je de verhalen en wat heb je er van meegenomen? Verandert God? In de gespreksgroepen die in oktober in Almere en in Hilversum van start gaan, zullen dit soort vragen ook langs komen. Met het Taizé-lied ‘Als alles donker is’ en voorbeden eindigde het viermoment. Tijdens de nazit met koffie werd verder gepraat. Van verschillende kanten klonk de opmerking dat dit soort elkaar ontmoeten vaker herhaald mag worden. Of het nu in Almere is, in HIlversum of elders, samenkomen en elkaar wat langer ontmoeten doet goed!