Collecte via een app..?

Het is lang niet meer vanzelfsprekend dat iedereen op zondag contant geld bij zich heeft. Soms zit er nog wat wisselgeld in de linker- of rechterbroekzak of dwaalt er nog een euro op de bodem van een handtas rond, maar het is jammer als ons offer drijft op dat soort toevalligheden. Tegelijk verliezen we echter onze smartphone bijna nooit uit het zicht. Wat als we die twee zaken nou eens zouden kunnen combineren?
Vanaf de komende zondagen wordt dat een mogelijkheid. We gaan van start met een nieuwe manier van collecteren, waarbij u ook met uw smartphone kunt bijdragen aan de collecte(s). We hebben ons aangesloten bij ‘Givt’, een bedrijfje dat een slimme oplossing heeft bedacht die al in veel kerken wordt toegepast. Voortaan zal er in het collectemandje een apparaatje liggen, waardoor u met één beweging van uw telefoon een vooraf ingesteld bedrag kunt geven.
Dat betekent ook dat als u liever contant geld in het mandje doet, dit ook gewoon mogelijk blijft.

Geven blijft volledig anoniem, niemand, ook de penningmeester niet, kan zien hoeveel u bijdraagt. Bovendien kunt u automatisch een jaaroverzicht van uw giften krijgen, dat voor de belastingdienst geldig is en zo uw giften aftrekbaar maakt voor uw belastingaangifte.

Als u komende zondag uw smartphone meeneemt naar de kerk, hoeft u tijdens de collecte nog even niets te geven, tenminste, als u daarna nog naar De Akker komt, waar tijdens de koffie een korte uitleg van het systeem gegeven zal worden en u alsnog kunt bijdragen. Ieder lid van het kerkbestuur zal u kunnen bijstaan in het helpen installeren van de app en registratie op uw telefoon. O ja, vergeet niet uw bankrekeningnummer (IBAN) bij de hand te hebben… Wilt u thuis alvast proberen om de app te installeren, dat kan ook: download hem hier (Applestore) of hier (Android).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *