Loslaten. Hoe moeilijk het kan zijn.

‘Loslaten’ is het thema van deze week in de veertigdagentijd. Maar hoe moeilijk het kan zijn, bleek deze week na het horen van het overlijden van priester Remco Robinson van de statie Zeeland.

Na de maaltijd, in een eenvoudig viermoment in de kerk, hebben we erbij stilgestaan. We lazen het in memoriam, dat aartsbisschop Joris Vercammen over hem schreef (dat is hier te lezen) en hebben een aantal pagina’s uit ons voorbedenboek gevuld met gebeden en wensen aan de familie van Remco en de statie Zeeland. ‘Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur, dat nooit meer dooft’ zongen we met de tekst, die op de overlijdenskaart van Remco staat vermeld. Pastoor Wietse zal zorgen dat de pagina’s op de goede plaats in Middelburg zullen aankomen morgen, bij de begrafenis. Wij wensen de familie van Remco en de leden van de Zeelandse parochie heel veel sterkte toe!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *