Vieren met pan en pollepel

Al meerdere malen hebben de leden van de bloemengroep de kerkgangers verrast met sfeervolle schikkingen. Zorgvuldig bij elkaar gekozen kleuren, bloemen met betekenis en een manier van samenstellen die kennis en creativiteit aantonen. Dat er op de zondag van de oogstdienst iets moois in de kerk zou staan, dat leek geen verrassing. Niets was minder waar.

Al bij de entree in het portaal werd verwezen naar het onderwerp van de dienst: dankbaarheid voor datgene waarvan wij mogen leven, voor hetgeen wijzelf als oogst van ons werk mogen opmerken en het delen daarvan. In de schikking van zomaar van de straat geraapt materiaal – kastanjes, dennenappels, eikels, bladeren, kleurige bessen – stond een mand met vele levensmiddelen. Pakjes, blikken en flessen die bestemd zijn voor de Voedselbank.

Binnen in de kerk werden de bloemschikkingen met nog meer plezier en waardering bekeken: de bloemschikkers hadden niet alleen groen materiaal gebruikt, maar ook levensmiddelen verwerkt in de schikkingen. Een oranje zigzaglijn van soeppakjes, kleine potjes jam in het bloemstuk op de communiebank, pasta als verrassende blikvanger. Voor het altaar een prachtige schouwspel van strak glimmende pannen, groene bladeren en bloemen, flessen olijfolie, compleet gemaakt met een pollepel.

Op een mooie manier onderstreepte de bloemengroep het belang van vieren in dankbaarheid en geven met plezier.
Tijdens het offertorium werden niet alleen brood en wijn naar voren gebracht, maar werden ook alle door parochianen ingebrachte levensmiddelen voor de voedselbank voor de altaartrap gezet. De collecte tijdens deze viering wordt – verdubbeld door het kerkbestuur – meegegeven met de kratten naar de Voedselbank.

Dank aan alle gevers, dank aan de leden van de betrokken en vindingrijke bloemengroep!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *